29/4/09

Εργαζόμενοι ανδρείκελα

crash test dummiesΗ σύλληψη του ασύλληπτου. Η καμπάνια για την αξία της ζωής στο περιβάλλον της δουλειάς απεικονίζει ανδρείκελα. Δεν πρόκειται απλώς για την ηλιθιότητα ενός δημιουργικού αλλά για την ολοένα και πιο απροκάλυπτα εκφραζόμενη άποψη του συστήματος για την τυπική εικόνα του εργαζόμενου.

6 σχόλια:

Albus Genius είπε...

Παντού παρουσιάζεται το ύποπτο χαμόγελο του εργάτη ρομπότ, έτσι για να μαθαίνουμε πως πρέπει να χαμογελάμε στο μέλλον.Δεν έτυχε, μας θέλουν γεννετικά μεταλαγμένους.

Χρύσα Πανταζή είπε...

Oσο τη βλέπω αυτή την αφίσα τόσο με εξοργίζει. Με το χέρι προστασίας, που καλύπτει με φως τους δυστυχείς dummies. Η αγορά της ασφάλειας. Η αγορά της εναπόθεσης των ελπίδων σε ένα χέρι ορατό μίας δύναμης αόρατης. Που μας παραλύει. Το μόνο που μπορεί να με καθησυχάζει είναι ότι το αφελές δημιουργικό ανήκει σε κάποιον ατάλαντο που τσίμπησε τα λεφτάκια του από τον κορβανά κάποιου υπουργείου. Και είναι τόσο αφελές που σχεδόν αποκαλύπτει το βαθύτερο σκοπό του. Γιατί υπάρχουν και κάτι τσακάλια δημιουργικοί που σου περνούν το μήνυμα χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Κατ' ευθείαν στη φλέβα!!!!

aKanonisti είπε...

Εγώ νομίζω... πως είναι θέμα βλακείας....
Και του δημιουργού και του εργοδότη...

Είναι τόσο χάλια αυτή η αφίσα....
που θεωρώ αδιανόητο να θελήσουν να περάσουν μήνυμα.....

:-)))))

Albus Genius είπε...

Συμφωνώ για τα τσακάλια αλλά υπάρχει ένας ακόμα και αν αυτοί που τόφτιαξαν είναι ατάλαντοι. Είναι αυτός που το ενέκρινε. Και να είσαι βέβαιη ότι ήξερε καλά. Δεν εννοώ τον επικεφαλής που μπορεί να μην ξέρει τι κουβαλάει η κούτρα του αλλά τον συμβουλό του.

mahler76 είπε...

κι εγώ νομίζω είναι θέμα απύθμενης βλακείας και ακόμη περισσότερο χαζής προσπάθειας να εξοικονομηθούν χρήματα διότι τα ανδρείκελα είναι τσάμπα σε σχέση με τα μοντέλα.

Καλώς σε βρήκα κούκλα έστω και μετά τόσον καιρό.

Χρύσα Πανταζή είπε...

Τι καιρός. Ζω τη μετακόμιση της εταιρείας. Και είμαι κομμάτια. Το κέρδος θα είναι σφιχτά μπράτσα στα επερχόμενα μπάνια. Τέτοιο κουβάλημα, μιλάμε. Από βδομάδα θα έχει τελειώσει ελπίζω.
Χαίρε και συ