21/9/07

Σηκώνουν σκόνη

Διάβασα στο diexodos.blogspot.com το post της Στέλλας Παπαδοπούλου, που γράφτηκε πριν της εκλογές: "Η αλήθεια είναι ότι τώρα παρά ποτέ είναι ευνοϊκά τα πράγματα για τα μικρά κόμματα να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στην κοινωνία. Να ακουστούν με συγκεκριμένες προτάσεις που δεν θα μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε ένα καλό αντιστάθμισμα σ’ αυτήν την απόλυτη εξουσία που ασκείται και που έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και σεβασμού. Ε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά αυτό τον Σεπτέμβρη, θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε με την ψήφο μας τις απαιτήσεις μας και τα συναισθήματα μας για τα δυο αυτά γέρικα λιοντάρια. Τελικά θα τα καταφέρουμε να ξεγυμνωθούν επιτέλους μπροστά στους πολίτες αυτής της χώρας; Ή θα εμπεδώσουμε πλέον, ότι ο κρατικός μας μηχανισμός τρέφεται μόνο από τον πόθο της εξουσίας και της διαπλοκής; Να πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας βρε αδερφέ!"


Κρατάω την τελευταία παράγραφο-παρότρυνση, που όπως έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών έπιασε τόπο. Ισως μάλιστα έπιασε τόσο τόπο που το σύστημα -τρέφεται μόνο από τον πόθο της εξουσίας και της διαπλοκής- δεν μπορεί να το χωνέψει. Πριν καλά-καλά «πατήσει» το τελικό αποτέλεσμα ξέσπασε ο «σκυλοκαυγάς» ανάμεσα στους χαμένους για τη διεκδίκηση του τσιφλικιού της «δημοκρατικής αριστεράς», και τα κανάλια βρήκαν θέμα μέγα και έκαναν κυριολεκτικά γαργάρα το μήνυμα που έδωσαν οι εκλογές. Με «ουδέν σχόλιον» κυριολεκτικά ξεπέρασαν το θέμα σπεύδοντας να δώσουν στα δελτία και τις ενημερωτικές εκπομπές το ύφος των μεσημεριανάδικων και το ξεκατίνιασμα πήγε σύννεφο. Στον αντίποδα η νέα Κυβέρνηση έστηνε το μαγαζί στα γρήγορα – με ολίγη από κατανόηση της δυσαρέσκειας του λαού- μπας και ενώ στο ΠΑΣΟΚ επιχειρείται κατάληψη της εξουσίας με γιουρούσια προλάβει να περάσει στο απαρατήρητο καμμιά πονηρή ντροπολογία.
Χρειαζόμαστε ένα καλό αντιστάθμισμα σ’ αυτήν την απόλυτη εξουσία που ασκείται και που έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και σεβασμού.
Διάβασα το σχόλιο καθώς το απόλυτος πασοκικός μαϊντανός του διημέρου επαναλάμβανε τα ίδια αστεία σε ακόμα ένα πάνελ, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον τσιγκλίσουν για περισσότερο χαβαλέ. Κανένα ίχνος σοβαρότητας και σεβασμού. Γι αυτό να πάρουμε οπωσδήποτε τα μέτρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: